Leads-Generation

Verslo tendencijos 2016 – tai, kas anksčiau rūpėjo tik „„Didiesiems“

Ganėtinai tradiciška pirmąjį naujųjų metų mėnesį pradėti vertinant prabėgusius metus ir pamėginti nuspėti, kokie pokyčiai laukia smulkiojo verslo ir startuolių 2016-aisiais.

Tiesa, vis dažniau ekspertai teigia, kad įvertinus dabartinius technologijų tempus, tendencijas įžvelgti galima nebetokiam ilgam laikotarpiui, o prognozes reikėtų sudarinėti ne kas metus, o kas pusę metų ar net ketvirtį – per tris mėnesius rinkos žaidimo taisyklės gali taip pasikeisti, kad nespėję su jomis gali pavėluoti į naujų rinkų – ir naujų klientų – traukinį.

Vis tik analitikai iš Forbes.com teigia, kad žino, iš kur vėjas pūs šiais metais ir dalinasi patarimais verslininkams.

„„Mobilioji Era“

„Būkite pasiruošę naujam ar padidėjusiam srautui iš mobiliųjų platformų ir mobiliajai e. komercijai bendrąja prasme“, – teigia Marc Defosse, programinės įrangos kūrėjų kompanijos „Ribbonfish“ savininkas ir vadovas.

Organizacijos, produkto ar paslaugos internetinė svetainė turi būti šimtu procentu optimizuota visoms mobiliosioms platformoms. Puslapis turi būti optimizuotas mobiliosioms paieškų sistemoms, kuriomis naudojasi vartotojas jūsų ieškodamas per savo išmanųjį telefoną.

“Statistika rodo, kad beveik 90 proc. vartotojų laiko, praleidžiamo išmaniajame telefone yra praleidžiama naudojantis viena ar kita programėle, o ne naršant puslapius. Galbūt jau metas sukurti nuosavą taikomąją programėlę?”

Tai patvirtina ir atliktas  Comscore tyrimas, parodantis, kad mobiliaisiais telefonais pamatomas ir sužinomas informacijos srautas jau pasiekė “Desktop” ir “Mobile” susikirtimo ribą.

COMSCORE (1)

Tiesa, reikėtų pradėti galvoti apie tai, kad išmaniuosius telefonus ateityje pakeis dar patogesni ir išmanesni technologiniai prietaisai, todėl išnaudoti  “Mobiliąją erą” galite tik dabar.

Tai, kas anksčiau rūpėjo tik „„Didiesiems”

Smulkusis verslas, ir ypač startuoliai – dar nežinantys į kokio masto įmones jie pavirs –  privalo pradėti galvoti apie savo kibernetinį saugumą ir kritiškai vertinti vis didėjančius kibernetinių nusikaltimų skaičius.

“Ignoruoti grėsmes, pasiteisinant „aš per smulkus, kad iš manęs kažką vogtų“  paprasčiausiai nebegalima. Dabar taikiniu gali tapti kiekvienas. Galbūt globaliame verslo žemėlapyje esate nedidelis, vis tik tai yra jūsų verslas, jūsų informacija ir jūsų klientai – ką darysite, jei neteksite šios informacijos arba ji bus sukompromituota? Privalote turėti planą apsaugai ir planą B, įvykus vagystei. “ – tikina Stephen Sheinbaum, alternatyvaus finansavimo platformos „Bizfi“ įkūrėjas.

ALTERNATIVE (1)

Dar vienas aspektas, dažnai siejamas tik didžiosioms kompanijoms – duomenų rinkimas, informacijos analizė ir investavimas į analitinius sprendimus. Charlene Laville, „Nizz Cosmetics“ įkūrėja prisipažįsta, kad ji jau užsibrėžė tikslą kiekvieną verslo sprendimą priimti tik atsižvelgusi į konkretaus rodiklio analizę.

Šiais laikais, kiekvienas verslas turi būti nusiteikęs keistis, ypač smulkieji verslininkai. Kai tik pamatysite, o tiksliau, jūsų veiklos skaičiai jums parodys, kad klientų srautai ateina iš kitos pusės, privalote būti pakankamai dinamiški adaptuotis prie naujos paklausos rinkoje.

“Investuokite ne į fizinę techninę įrangą, o į programinius sprendimus. Net ir mažiausia įmonė turi turėti analitiką. Tai nebūtinai turi būti žmogus ar paskirtas specialistas – galbūt jums užteks gero CRM sprendimo, kuris analizuos jūsų veiklos procesus. Svarbiausia – suprantamai ir aiškiai pateikiama informacija, „išplaukianti“ iš tos analizės.“ – prognozuoja Charlene Laville.

calls (1)

Kad jau prakalbome apie vis didėjančių paklausą funkcionaliems programinių sprendimams, būtina paminėti ir Gary Turner, buhalterinės apskaitos programos „Xero UK“ vadovo prognozę: „Vis daugiau kompanijų atsisako popierizmo – ir ne tik siųsdami popierines sąskaitas, bet ir tvarkydami savo buhalteriją.”

Didžiojoje Britanijoje pereinama prie visiškai skaitmeninių mokestinių procesų sistemų, kurie tik paskatins smulkųjį verslą atsisakyti popierinių apskaitos knygų ir suprasti buhalterinės apskaitos programų būtinumą.

VIDEO

Kas mūsų laukia kitais metais? Video. “Jau kaip savaime suprantamas dalykas, kaip būtinybė, o ne kaip priedas prie marketingo plano.“ – tikina grafinio dizaino agentūros „Curly Kale“ steigėjas Adam Banister.

„Internete yra tiek daug informacijos, kad vartotojui ją atsirinkti ir įsisavinti pačiam yra pernelyg didelis darbas. Todėl reikalingi aiškūs ir konkretūs vaizdai. Video formatas bus naudojamas visur – pasisveikinimui su vartotoju, prekės pristatymui, sveikinimui su šventėmis.

Youtube yra antra didžiausia paieškos sistema internete. Smulkiąjam verslui būtina tapti lengvai randamam –nesvarbu, ar patalpintas jūsų pristatomasis filmukas, jūsų remiamas vlogeris (angl. video blogger) ar kompanijos šventės fragmentai. Jus turi rasti ne tik Google, bet ir Youtube.

YouTube-icon-full_color (1)

Geriausi ištekliai geriausiomis sąlygomis

Lankstus darbo grafikas ir nuotolinis darbas (angl. Remote work) daugeliui kompanijų skamba kiek gąsdinančiai – ypač tiems vadovams, kurie nerimauja „kaip jie galės kontroliuoti ir tikrinti darbuotoją“ – tačiau vis daugėja darbdavių,  ypač už Atlanto, tokį darbo proceso modelį taikantį savo veikloje.

Kad tokia jėgų dinamika veiktų efektyviai, reikalinga investuoti ne tik į fizinę darbuotojo darbo vietą – stalą, kėdę ar kavos aparatą – jie visi netenka savo prasmės bėgant laikui. Būtina skirti dėmesio ir išteklių programiniams sprendimams, kurie užtikrina sklandų abiejų pusių bendradarbiavimą.

 

office-design-flexible-working (1)

„2016-aisias metais darbdavio ir darbuotojo santykiai nebėra pagrįsti feodaliniais principais – tai yra dviejų pusių bendradarbiavimas. Darbuotojui suteikiama laisvė rodo ne tik pagarbą, bet ir pasitikėjimą. Itin dažnai samdant naujus žmones, jaunuosius talentus, darbo procesų organizavimo principai kompanijoje tampa vieno ar kito sprendimo priėmimo priežastimi.“ – atkleidžia Marc Defosse iš „Ribbonfish“.

 

Pamoka, kurią 2015-aisiais turėjo išmokti nemaža dalis įmonių: “Sutelkti dėmesį į vieną sritį, panaudojant geriausius išteklius. Žinau viena, kad kryptingas darbas bet kuriam verslui – smulkiajam, didžiajam ar startuoliui – padės pasiekti savo viziją 2016 metais” – dalinasi reklamos agentūros „Affectv“ įkūrėjas Glen Calvert.

Kokie tie ištekliai bus, priklauso nuo kiekvienos įmonės – galbūt naujos kartos analizės įrankis ar tinkamai parinktas SaaS, CRM ar IAAS sprendimas (apie kurį pasakosime kitame įraše) pardavėjų komandai, o gal nauja motyvacinė sistema, keičiama darbo specifika. 

play (1)

mm

Abe Dearmer

Abe has a vast experience running multiple SaaS companies and is an expert on all things Sales, Marketing and SEO.

Sales CRM Blog

A Sales CRM that keeps you well
organised.

Free 14-day trial

Try now

SUBSCRIBE
TO TEAMGATE BLOG

be the first one to get the newest industry updates

LEARN MORE ABOUT THESE TOPICS