Sales-Dashboard-in-Teamgate-CRM

Naujos galimybės su Teamgate: Asmeninis Darbastalis

Girdėdami nuolatinį poreikį ir patys suvokdami naudą, pristatome Teamgate išmanų asmeninį darbastalį (angl. Dashboard), kuris suteiks galimybę esamus ir būsimus pardavimus vertinti, remiantis 360 laipsnių metodika.

Efektyvumo vertinimas skirtingais pjūviais, remiantis svarbiausia įmonės informacija, leis optimizuoti Jūsų darbo procesus ir dar lengviau stebėti realią visos įmonės ar savo veiklos bei pardavimų situaciją.

Darbastalį kūrėme tam, kad palengvintume Jūsų pardavimo bei marketingo komandų darbą ir padarytume jį kuo efektyvesnį, stebint svarbiausią informaciją realiuoju laiku.

Dashboard_small (1)

Asmeniniame darbastalyje atvaizduojama visa svarbiausia informacija apie Jūsų įmonę ir joje vykstančius procesus vienoje vietoje:

  • Atsakingi asmenys
  • Iškelti tikslai, rezultatai, prognozė  
  • Aktyvumo veiksmai (angl. Activity feed)
  • Pardavimų Piltuvėlis ir Galimybės (ang. Pipeline today & Opportunities)
  • Konversijos (angl. Win Ratios)
  • Pralaimėjimų priežastys (angl. Loss reasons)

Atsakingi Asmenys

Asmeninio darbastalio viršutinėje juostoje galite pasirinkti atsakingą žmogų (angl. Owner), kurio duomenis norite atvaizduoti darbastalyje. Ši funkcija ir sąrašas patogus tuo, kad galite pasirinkti ne tik pavienius žmones, bet ir komandą ar visos įmonės rezultatus, galimybes, kurios bus atvaizduotos ir leis stebėti visą aktualią informaciją.

Nuo šiol bet kada realiu laiku sumine ir procentine išraiška galėsite matyti ar kiekvienas pardavėjas, komanda bei visa organizacija juda išsikeltų tikslų link.

Dashboard owner

Tikslai, rezultatai, prognozės

Darbastalyje rasite informaciją, kurios daugelis įmonių neišnaudoja tikslingai.

Tai – šaltų kontaktų skaičius (angl. Leads) nurodantis, kiek šaltų kontaktų sugeneruota per tam tikrą laikotarpį, bendra galimybių suma (angl. Pipeline today), nurodanti, bendrą galimybių sumą realiu laiku, ir prognozė, nurodanti tikėtiną pardavimų sumą (angl. Closed/win) per pasirinktą laikotarpį.

Kiekvienas pardavėjas ar vadovas, matydamas planuojamus, faktinius ir potencialius skaičius realiu laiku, gali sutelkti dėmesį tam, kad pasiektų ar net viršytų nustatytus planus. Darbastalis leis išsiaiškinti, kam dėmesį reikėtų sutelkti į šaltų kontaktų generavimą, o kam reikėtų gerinti pardavimų konversijos dydį.

Dažnai iškeliami per daug optimistiniai pardavimo tikslai, o tai kartais nulemia pardavėjų demotyvaciją. Asmeniniame darbastalyje galite matyti 12 mėnesių pardavimų ir tikslų pasiekimo dinamiką (angl. Montlhy deals) ir šios dienos situaciją. Suteikiama galimybė koreguoti tikslus tam, kad priartintumėte tikslą prie realaus rezultato.

Pakoregavus tikslus dažnai kinta ir visos komandos rezultatai, todėl suteikiama galimybė atlikti ir kitas korekcijas.

Aktyvumo Veiksmai

Darbastalis suteikia galimybę stebėti pasirinkto atsakingo asmens aktyvumą, kuris matuoja pardavėjo užimtumą. Pardavėjo užimtumas matuojamas įvertinus šaltų ir sėkmingų skambučių skaičių, naujų klientų skaičių ir kt.

Pardavimų Piltuvėlis ir Galimybės

Norint suvokti realią potencialių pardavimų situaciją, dažniausiai užtenka stebėti pardavimų piltuvėlį (angl. Pipeline today). Šis rodiklis parodo, kiek potencialių galimybių turite, kiek sėkmingų sandorių galite uždaryti bei kokia yra bendra jų vertė.

Atviros galimybės (angl. Open Opportunities),  parodo, kiek galimybių sudaryti sandoriams turite ir sistemiškai atvaizduoja, kurios galimybės turi didesnę tikėtiną konversiją ar tam tikrą rizikos požymį. Kai kurioms atviroms galimybėms turite skirti daugiau laiko ir resursų, kad jos taptų potencialiomis galimybėmis, o vėliau pardavimais.

Įvertinus likusias atviras galimybes neretai tenka jas uždaryti ir koncentruotis į kitus darbus tam, kad laiko resursai būtų naudojami efektyviai.

Konversijos

Pasinaudojus galimybėmis ir įvykdžius pardavimus, marketingo ir pardavimų skyriai savo darbą gali vertinti remdamiesi konversijomis.

Naudojantis asmeniniu darbastaliu konversijų skaičiuoti nereikės – jame matysite jau suskaičiuotas pardavimų (angl. Deals win ratio) ir šaltų kontaktų (angl. Leads win ratios) konversijas.

Pardavimų konversija parodo, kiek iš sukurtų pardavimo galimybių Jūs laimite. Pardavėjų tikslai dažnai keliami apibrėžiant šį skaičių kiekvienam individualiai, įvertinant patirtį ir gabėjimus. Taip pat atsiranda galimybė palyginti pardavėją su bendru vidurkiu, o tai dažnai motyvuoja pardavėjus siekti geresnių rezultatų.

Šaltų kontaktų konversija parodo, kokia yra vidutinė šalto kontakto kaina. O žinant, kiek reikia šaltų kontaktų vienam pardavimui pasiekti, galite paskaičiuoti kliento įsigijimo kaštus (angl. Customer Acquisition Cost).

Ką daryti su šaltais kontaktais, kurie netapo Jūsų klientais? Visų pirma analizuoti, dėl kokios priežasties jiems nebuvo atliktas pardavimas.

Pralaimėjimų Priežastys

Asmeniniame darbastalyje rasite ir informaciją apie dažniausias pralaimėjimų priežastis (angl. Loss Reasons). Ši informacija ir objektyvi jos analizė leis eliminuoti šias priežastis, tam, kad konversijos procentas būtų didesnis.

Pralaimėjimų priežastis visada galėsite palyginti su visa komanda. Tai leis identifikuoti ar pralaimėjimų priežastis yra vieno pardavėjo kompetencijos stoka, ar tai nulemia  kitos priežastys.

Visi asmeninio darbastalio rodikliai ir pateikiama informacija yra svarbi, tačiau aktuali ne kiekvienam. Aktyvumo lange galite pasirinkti tik tuos veiksmus ir rodiklius, kurie yra aktualūs Jums, ir kuriuos norite stebėti.

Išbandykite Teamgate Asmeninį Darbastalį nemokamai. 

mm

Abe Dearmer

Abe has a vast experience running multiple SaaS companies and is an expert on all things Sales, Marketing and SEO.

Sales CRM Blog

A Sales CRM that keeps you well
organised.

Free 14-day trial

Try now

SUBSCRIBE
TO TEAMGATE BLOG

be the first one to get the newest industry updates

LEARN MORE ABOUT THESE TOPICS